lauantai 7. kesäkuuta 2014

Cinecittà

Miten mä oisin Italiasta voinu lähtee ilman että oon tutustunut sen elokuva historiaan ja käyny Cine città ssa joka on Roomassa. Siis kuuluisa paikka jossa on tehty ja vieläkin tehdään elokuvia esim. Leonardo di Caprion tähdittämä Gangsters of new york. Ulkona nähtiin Venusian patsas federico fellinin elokuvasta Casanova.

Oli jännää nähä miten ne talot on oikeesti van ihan kulisseja ei siis oikeita taloja. Antiikin rooman setti oltiin tehty lasikuidusta ja muovista mut ne näytti ihan oikeilta!  Vasta sitten ku koputti ni huomas et ne oli onttoja.

Ulko reissun jälkeen mentiin teatro numero 5 joka on Euroopan isoin sisä tila jossa luodaan kulisseja ja kuvataan elokuvia. Se oli myös Federico Fellinin lempi setti ja oli ite sanonut että jos hän jossain haluaisi asua se olisi teatro n.5 no se oli kans sitten jossa vaiheessa asunu siellä Cine cittassa työskennellen teatro n.5.

Sitten mentiin enemmän museoihin jossa oli tietoa fellinistä ja miten elokuvat tehdään niinkun askel askeleelta ja lopuksi vielä us submarine s-33 elokuvasta U 571. Oli aika mahtavan näköstä.

No sitten tärkeydet erikseen. Saatiin myös ihan guided tour italian big brother taloon missä ne asu tänä vuonna! Meille sen esitteli itse kilpailija joka meni semifinaaliin asti. En oo täällä seurannut ni ei mul ollu mitään hajua siitä. No oli se kyllä tosi hieno! Hienompi ku suomen ainaki. Löydettiin marimekkoa ja joku Kälynen sauna pihalta johon mahtu tyyliin yks ihminen. Mut joo niil oli uima-allas ja talo oli iso ja hieno. Vähän se oli outoo kameroiden kanssa jotka roikku joka paikasta ja sitten ku siel oli peilejä joka paikassa! No kuitenkin oli mukava kokemus.

Nyt ollaan jo menossa takasin päin kotiin. Victoria lähtee maanantaina! Aika hurjaa ja mä tuun kotiin kahden viikon päästä <3 ihanaa ihanaa ihanaa! Ens viikolla voi jo sanoa että ens viikolla nähdään. Ihan hurjaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti