maanantai 5. toukokuuta 2014

Napoli sotterranea

Eilen tuli vietettyä aivan mahtava päivä napolissa.  Lähettiin bussilla jo 9 aamulla. Ensin käytiin aamupalalla juna-aseman kahvilassa ja kirjakaupassa ostamassa luettavaa. Sitte lähettiin metrolla. Napolissahan on siis metro asemia jotka on ns. Taide asemia. Kaikista hienoin mun mielestä oli se ensimmäinen johon mentiin università jossa oli kaikkien eri linjojen tunnelit eri värisiä ja yhissä rappusissa oli itse Danten maalaus.

Sitten päätettiin mennä napoli sotterranea kierrokselle. Maksettiin 8e. Saatiin siis eka tunnin kierros 40 m maan alla jossa oli pieniä tunneleita. Ennen ihmiset oli siis laskeutunut sinne pienistä koloista hakkaamaan kiviä ja sitten siitä samasta kolosta ne kivet nostettiin jotta voitaisiin rakentaa taloja luolan yläpuolella. Siellä oli myös vesi kanaalit liikkunut ja vieläkin siellä löyty vettä. Sotilaat käytti myös niitä tunneleita koska niitä on 400 km. Uskomaton kokemus vaikka en suosittele niille jolla on ahtaan paikan kammo. Piti meinaa jotkut tunnelit mennä sivuttain.

Toinen kierros oli ihan maan päällä ja nähtiin jotain vanhoja asuntoja miltä ne oli näyttänyt. Sitten lopuks ostettiin kunnon napolilaiset margarita pizzat jotka oli tehty ihan oikeassa puu-uunissa. Oli muuten ihan sika hyvää. 2 e pizza ja lasi viiniä 1 e. Ei ollu mitenkään kallis lounas.

Mentiin sitten käymään lungo marella ja vähän kaupoissa ja kaheksan aikaan illalla otettiin bussi takasin. Mukana oli siis victoria adelina Brock ja Ilenia. Brock on uus australiasta joka tuli tammikuussa ja Ilenia sen host sisko.

Nyt vähän lisää kuvia, jotkut onkin jo Facebookissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti