keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Exchange quiz

Miksi valitsit kohdemaasi- Italia on kiehtonut aina ja kieli on kuulostanut mukavalta opiskella. Kulttuuri ja ihmiset ovat todella erilaisia suomalaisista joten halusin nähdä tämänkin puolen.
Oliko kohdemaasi odotuksiesi mukainen? - Pakko sanoa että ei. Monet asia on ollu tosi erilaisia mitä kuvittelin ja muutenkin ajattelin. Tullessani ei kuitenkaan ollut niin paljon odotuksia tai toiveita. Luulin kyllä että olisi ollut lämpimämpää koko vuoden.
Oletko oppinut kielen vai tuottiko se vaikeuksia? -varmasti olisi ollut helpompaa jos olisin valinnut vaikka mennä Amerikkaan koska puhuin jo englantia. Alussa oli hankalaa keskustella ja tutustua koska yhteistä kieltä ei ollut. Ehkä myös sen takia italialaisia kavereita mulla on vähemmän koska alussa turvautu nii paljon muihin vaihtareihin.  Omasta mielestäni olen oppinut kielen niin hyvin että sillä pärjään. Parin kuukauden jälkeen se lähti pikkuhiljaa sujumaan paremmin ja paremmin. Kaikkia sanoja en tietenkään tiedä mutta ymmärrän kaiken ja kaikki aina ymmärtää mua. Myös kehuja olen saanut puhumistaidoistani.
Mikä on ollut parasta? - hankalaa valita vain jotain joka on ollut parasta. Matkailu maan sisällä ja uudet kaverit sanotaan nyt näin.
Mikä on ollut huonointa tai pettymys? - koulu on ollut aikamoinen pettymys. En olisi uskonut että se noin huono olisi ollut. Täällä avellinossa monilla ihmisillä on liikaa ennakkoluuloja ja ajattelu tapa on erittäin vanhanaikaista. Ei siis edes vain vanhoilla ihmisillä vaan myös nuorilla.
Mitä jäät kaipaamaan eniten? - jos keskitytään nyt tähän maahan ei kavereihin niin varmasti ruoka ja yhteiset ruokahetket. Perheen kanssa käydään usein ulkona syömässä jota ei esim oman perheen kanssa tehdä niin paljon.
Osaatko sanoa miten tämä kokemus on muuttanut sinua? - hmm. Voi olla että vasta kotona vähän ajan päästä huomaa että jotkut asiat on muuttunut. Kyllä sen tuntee että on aikuistunut ja ainakin itselläni tuntuu että monissa asioissa jossa olisin aiemmin heittänyt pelihousut menemään onkin joutunut nielemään vihansa ja hymyillä joka oli ennen mulle todella vaikeeta.
Onko näkemyksesi omasta kotimaasta muuttuneet? -ON! arvostan suomea aivan eri tavalla mitä koskaan ennen. Kaikkea. Koulua, miten meillä kaikki toimii, Helsinkiä siis ihan kaikkea on osannu ruveta arvostamaan ja näkemään eri tavalla. Ehkä se sitten taas muuttuu kun tulee kotiin ja muistaa kaikki huonot puolet mitä nyt ei oikeen enää muista.
Onko näkemyksesi kohdemaasta muuttuneet? - jossain vaiheessa ajattelin että haluaisin muuttaa tänne tai tulla opiskelemaan. Enää en sitä ajattele mutta italia on vieläkin yhtä kaunis ja lumoava maa kuin ennenkin joten ei hirveästi ole muuttuneet.
Onko ikävä yllättänyt? -Rehellisesti sanottuna enemmän mitä sitä oikeesti kuvitteli. Mä ajattelin että ei se mitään jos on poissa kotoota näinkin kauan mutta sitä sitten huomaa että se ikävä on välillä ollut niin paha että koko päivä menny mönkään.
Onko ikävän parantamiseen jotain keinoa? -Omalla kohdalla nää vaihtari kaverit on ollut voittamaton tuki ja luulen etten koskaan tuu saamaan yhtä tärkeitä ystäviä. Jotenkin meillä vaan toimii hyvin koska ollaan kaikki samassa veneessä ja tiedetään että kaikki ollaan menossa samoja asioita läpi ja näin me tuetaan toisiamme. Loppu elämäksi on saanut aivan ihania kavereita joka paikasta maailmaa.
Mikä on paras vinkkisi tuleville vaihtareille? - älä luovuta. Vaikka joskus tuntuu että halu kotiin on liian kova mutta älä luovuta. Painosta kannattaa kanssa pitää huoli koska välillä sitä tuppaa lihomaan liikaa. (Itse en ole mutta paraskaverini täällä on saanut mukavat 13-15 kiloa lisää, hui!) Ja tottakai ilo irti kaikesta ja älä jää kotiin makaamaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti