perjantai 23. toukokuuta 2014

Costiera amalfitana

Aivan upea päivä tuli vietettyä eilen ! Aamulla aikasin lähdettiin tyttöjen kanssa bussilla Salernoon josta napattiin lautta amalfiin. Amalfi on siis semmonen rantaviiva sorrentine meren rannalla. Se on ihan tunnettu turisti kohde ja siellähän niitä oli. Saatiin kerrankin tuntea itsemme italialaisiksi vaikka no muut tottakai ajatteli että olimme turisteja.

Lautta matka kesti n. 30 min mutta kaunista oli. Mentiin sitä rantaa pitkin ja nähtiin hienoja luolia vuorissa ja hienoja taloja jotka oli periaatteessa rakennettu vuoren jatkoksi. Aina ei edes erottanut mistä Alko talo ja mikä oli vielä vuorta.

Koko päivä maattiin rannalla ja käytiin heittää talviturkit veke. Suolanen merivesi ei ollu hirveen lämmintä mutta ei se kyllä kylmääkään ollu. Polskittiin siellä aina ku tuli liian kuuma ja aurinko rupes polttaa liian pahasti (Arvatkaa ollaanko kaikki ihan rapuja nytten vaikka aurinkorasvaa tungettiin koko ajan lisää). Minä ja frede oltiin fiksuja ja otettiin kotoota leipää ja tonnikala purkkeja mukaan koska vaikka italia on aika halpa maa niin nää turisti kohteet pistää tottakai hinnat kattoon.

Kun aurinko ei ollu enää niin voimakas päätettiin lähtee kävelyreissulle. Ihania pikku kauppoja jossa myytiin mosaiikkia,  valkoisia rantavaatteita, hedelmiä (varsinkin sitruunoita) ja muuta mukavaa. Tuntu kyllä että tää on sitä italiaa mitä halusin nähdä! Uudestaan mennään toivottavasti.

Loppuviikolle on suunnitelmissa lauantaina ravintola ilta tyttöjen kanssa, sunnuntaina patikointi reissu Monteverginen huipulle ja jonkun Rippijuhlat. Nyt kauniita kuvia amalfista! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti