sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Napoli!

Allora, come state? Sto bene qua in Italia. Ho fatto molte cose sta settimana. Per esempio... Ho visitato Napoli. Che bella città! Ero la con tutte le ragazze da WEP! Loro sono i miei migliori amici! Studiare Italiano con loro è molto divertente e impariamo molto velocemente! Ma perché tutti da scuola parlano solo dialetto è un po' difficile imparare il vero italiano... Ma piano piano! Adesso capisco bene o così così quando qualcuno parla molto piano e senza dialetto e semplice, posso capire. Inizio a insegnare inglese per una profesoressa della scuola! Profesoressa nelle lingue latino e greco. Lei vuole insegnare in altri paesi non in Italia. Vabbbeeee basta così perché nessuno da Finlandia può capire ché scrivo... :D 

Hmm siinä teille vähän miettimistä. No vitsi vitsi. Kirjotin siis että näette vähän miten mun italia sujuu. Erittäin helppoa tekstiä ja helppoja lauseita mut kyllä ihmiset mua ymmärtää! Tällä viikolla on siis sattunu ja tapahtunu taas! Gianmarco on esim. Taas kipeenä! Onneks hän oli terveenä firenzessä... Napolissa käytiin tänään tyttöjen kanssa siitä vielä myöhemmin, aloin opettaa yhelle opettajalle englantia ja hän sitten opettaa mulle italiaa samalla! 

Mutta siis tänään Napolissa! Päätettiin pitää matalaa profiilia ja olla ryhmässä ja näyttää paikallisilta koska napoli on aika vaarallinen kaupunki jos eksyy väärille poluille, mutta ei ihan niin menny... Juostiin ku ilmapäät paikast toiseen ja otettiin kuvia ja puhuttiin kovalla äänellä...englantia. Puhuttiin tottakai myös italiaa haha täällä ei paikallisten kanssa englannilla pärjää. Kuitenki vaarallisuudesta huolimatta napoli on yks kauneimmista kaupungeista italiassa! En pystyny ottaa niin paljon kuvia koska sato :( mut ei se haitannu niin paljon! Nyt kuvia!

Matka alko bussimatkalla joka kesti noin 1h. Myöhästyttiin ekasta mut ei se mitään silti hymy huulilla. 
Paras paikka bussissa! Toisessa kerroksessa heti ikkunen jälkeen! Vähän pelottava kans ottaen huomioon miten italialaiset ajaa. Kaistat on vaan tyhmiä viivoja jota kukaan ei kato. 
Perillä Napolissa jouduttiin kävelee vähän ei hyvän alueen läpi paremmalle alueelle mutta tästä sit lähti meijän hyvä kävelyreissu.
Pysähdyttiin lounaalle! Tässä on miten nykynuoret käyttäytyy ruuan tullessa pöytään! Haha aivan mahtava kuva mun mielestä! 
Piazza Dante, bella bella bella! 
Ryhmäkuva ilman fredeä. 
Päätettiin ottaa maanalanen pääkadulle napolissa toisinsanoen turvalliselle kadulle eli ei tartte enää rutistaa laukkua kainalossa ku kultakimpaletta.
Wii iloset tytöt matkassa! 
Ihan ku diskossa! 
Olihan meijän kans pakko juosta rappusia alaspäin vaan koska haluttiin pitää matalaa profiilia... :D 
Ja istuskella. Minä ja frede! 
Napoli ja sen kaunis meri! Oli kyllä ihan mahtava reissu! Seuraavaks mennään ehkä Salernoon koska nyt siel on hienot valofestivaalit sit firenzeen uudestaan. Halutaan kans mennä pidemmälle reissulle mut se on vielä suunnitteilla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti